Възстановяване

Когато планирате завръщането си на работа и връщането си към ежедневните Ви дейности и социална активност, не забравяйте да включите и необходимия възстановителен период.

Оперативните техники използвани от д-р Врачански изискват малки разрези, а те позволяват да се ползват и много малки оперативни превръзки. Често – когато е възможно, той използва саморазграждащи се конци и за кожните разрези, като ги поставя чрез козметични техники. Това дава възможност възстановителния период да се скъси до абсолютния минимум.

Степента на физиологичното възпаление около раните и потенето са различни при всеки човек. Съответно и процеса на зарастване на раните е различен при всеки отделен организъм (пациент). Д-р Врачански ще Ви даде лесни за рабиране и приложение съвети, свързани с процеса на зарастване на раните и начините да се минимизират белезите, както и за всички аспекти на периода на възстановяване.

Рискове

Д-р Врачански и екипа, с който той работи обръщат особено внимание и взимат педантични мерки по отношение предотвратяването на възможните усложнения на операциите. Това е сложен процес, който протича от момента на консултацията и подготовката за операция, по време на операцията и продължава по време на възстановителния период.

Всяка една оперативна интервенция крие рискове от усложнения. Инфектиране на раната, кървене, образуване на груб белег, както и много други могат да се получат дори и при най-леката амбулаторна операция (манипулация). Д-р Врачански е напълно наясно с тези опасности и знае отлично какви мерки да вземе, за да ги предотврати.

Рискове съществуват и от страна на организма – всеки пациент има собствени предразполагащи фактори за развитие на такива. Д-р Врачански и/или Вашият анестезиолог ще вземат мерки за предотвратяването им, но и ще Ви разяснят подробно възможните рискове, ще ги обсъдят с Вас и всичко това ще бъде документирано в писмена форма под формата на Информирано съгласие на пациента.

Когато взимате решение да се консултирате с квалифициран хирург и когато следвате всички пред- и след-оперативни инструкции, Вие взимате решителни стъпки в посока гарантиране на Вашата сигурност и ускоряване на възстановителния период. Осъзнайте и запомнете, че успехът на Вашата операция е както в ръцете на Вашия хирург, така и във Вашите собствени ръце!

Грижа за пациента

Най-важният аспект на моята кариера е отношението и грижата за пациента. Никой не се интересува от това, колко трудна или сложна е една операция. Всеки се интересува от това дали операцията е успешна. Моя цел е да направя така, че да не се страхувате от операцията, след операцията да нямате болки и белези, да подобрите качеството си на живот, да се възстановите максимално бързо и лесно, без да се откъсвате от близките си и нормалния си ритъм на живот.

КЛИНИЧНИ СТАНДАРТИ

За мен е голяма привилегия да работя ежедневно с екип от изключителни специалисти. Чест за мен е членството и работата ми с водещи хирургични асоциации и работни групи – както национални, така и международни. Благодарение на информацията и знанията, които придобивам от тях, както и на активните ми професионални контакти имам възможността своевременно да научавам и прилагам в ежедневната си практика всички върхови постижения в областта на хирургията и медицината.

В началото на кариерата си имах впечатлението, че лечението и грижите за пациентите са пасивен феномен и че възстановяването от операция се случва по естествен начин и в собствен ритъм при всеки човек. Сега, когато планирам и работя със специално подбран екип от професионалисти осъзнавам, че това е далеч от истината. В стремежа ми нещата да се случват по най-добрия начин, моя екип работи неуморно – не само по време на болничния престой, а дори преди пациентите да са постъпили в болницата. Благодарение на този подход, пациентите ми се възстановяват по-добре и по-бързо.

Консултация

Всички хора се притесняват малко или повече преди срещата си с хирург. Страхуват се поради неизвестността и поради очакването на болезнени манипулации и процедури. Д-р Врачански е наясно с това, затова има строго индивидуален подход към всеки един пациент.

Консултацията е предназначена преди всичко да Ви образова, да се запознаете в детайли с Вашия здравословен проблем или състояние.

Добре информираните и образовани пациенти взимат по-добри решения.

Диета

Тук ще намерите някои основни правила, които е препоръчително да следват пациентите, на които им предстои оперативно лечение.

{loadposition a2}

Една седмица преди операцията

Спрете всички хранителни добавки – витамини, минерали, включително желязо и калций.

 

Течности

обща диета

В деня на операцията

Можете да пиете само бистри течности – до два часа преди операцията или до момента, в който пристигнете в болницата.

Не пушете цигари, не яжте и не пийте нищо, след като пристигнете в болницата!

Един ден преди операцията

Спазвайте диета с ниско ниво на фибри и остатачни компоненти – вижте примерите по-долу.
Не приемайте никаква твърда храна след полунощ.

Оперативно лечение

Как да се подготвите за операцията?
Какво да очаквате в деня на операцията?
Как изглежда операционната зала?
Анестезия.

Анестезия (упойка)

Всички хора се притесняват малко или повече преди срещата си с хирург. Страхуват се поради неизвестността и поради очакването на болезнени манипулации и процедури. Д-р Врачански е наясно с това, затова има строго индивидуален подход към всеки един пациент.

Консултацията е предназначена преди всичко да Ви образова, да се запознаете в детайли с Вашия здравословен проблем или състояние.

Добре информираните и образовани пациенти взимат по-добри решения.